...mensen filmen die veel kreeft eten is zo blasé...  |  29 maart 2017  |  22:30 uur

BRAINSTORM @ ALDA EVENTS  |  29 MAART 2017  |  10:00 UUR

Men Make Fire, unboxing video / photo shoot.  |  27 maart 2017  |  locatie: Middelie

Wat is toch aan de hand in 2017?! Ik heb in dit eerste kwartaal van 2017 al meerdere restyling/opfris jobs gehad. De versleten lak die door de recessie en marktdruk is ontstaan heeft klaarblijkelijk nu de tijd en budget dit te herstellen. Nee, niet alleen ff een nieuwe website of een té hippe post de wereld in spugen en zeggen dat je in 2017 de wereld helemaal PowoW! anders ziet. Nee… Wij willen een nieuw logo, een compleet nieuwe huisstijl, een ander interieur, een nieuwe kijk op interne communicatie uitproberen, nieuwe mensen aannemen?! Van grote biermerken tot aan Tech-ups die nu eindelijk die miljoenen binnen harken gaan visueel op de schop. YES!

Ik ben nu 15 jaar ondernemer en heb de afgelopen 3 maanden 20/7 gewerkt en heb nog 4 klussen lopen. …. Zucht..;-) Kortom dit nieuw voor mij. Ik weet niet wat mij overkomt de ene klus is nog leuker dan de ander.  Of ik ga over 2 weken de rest van dit  jaar op vakantie met een slecht boek, of ik beuk keihard door met vrienden en collega’s en klanten om mooi werk de wereld in te blazen. Hoppa!

We bellen! 06-1130 1774

Binnenkort vertrek ik weer naar de andere kant van de wereld. Het doel is om inspiratie op te doen op verschillende product/premium beurzen, Ik zal het eten van eenden na 3 dagen inruilen voor Balinese rijsttafels. Na China zal ik namelijk doorreizen naar Bali voor een Premium Brainstorm Sessie. Tijdens deze paar dagen in de zon zal ik samen met 3 andere creatieven producten bedenken voor een bekend Nederlands bedrijf die in Azië meer marktaandeel probeert te creëren.

Verslaafd aan alles, Verslaafd aan drugs, games of eten? Alle verslavingen kunnen straks verholpen worden met een nieuw soort clinic. Ik ben gevraagd om voor deze new kid on the block een huisstijl te ontwikkelen en andere communicatieve middelen te bedenken en te produceren. Binnenkort zal het uitgebreid op deze website staan.


De drukte slaat toe! Maar ik heb alles onder controle en ik heb genoeg tijd voor vakantie en zomerborrels. Ik merk dat de tijden veranderen, de drukste momenten tijdens het jaar zijn in de zomerperiode maar volgens de boekhouding gaat het nu het hele jaar op de turbo. Tja, natuurlijk kan dit zo weer omslaan maar het is heerlijk om te zien dat die zogenaamde recessie nu omslaat naar veel boekingen en opdrachten.

 

Veel start-ups bellen. Veel voor weinig, je kent het wel. Dat is in principe niet erg, er is natuurlijk een grens en gelukkig zijn dit soms hele aangename mensen die de wereld willen veroveren met originele ideeën.

WORKLOAD SEPTEMBER '16

1 COMMERCIAL

1 FOODFILM

3 LOGO ONTWERPEN

1 KLEINE BRANDMANUAL

3 INTERVIEWS

2 RE-BRANDINGS

1 WEBSITE EN PORTAL

1 ANIMATIE BEGELEIDING

2 PHOTOSHOOTS

1 PITCH

VOORBEREIDING HONG KONG ZAKENREIS

EN TOT SLOT, 3X NEE GEZEGD VOOR EEN KLUS.

 


Op de warmste dag van 2016 stond ik samen met 25 andere bezwete mensen in een straat ergens in Rotterdam een commercial te draaien en een fotoshoot. Gelukkig verliep alles vlekkeloos, iedereen had de film goed in het hoofd en alles verliep dus op rolletjes.

 

Het is best nog ff spannend want in deze film moet straks ook nog een 3D vogel in gemonteerd worden en er komen in de film knoppen tevoorschijn die je verder kunnen begeleiden in de vorm van een animatie om je meer informatie te tonen over het des betreffende onderwerp,

 

We zijn nu op de helft. Binnenkort meer nieuws.

 

Many thnx to: WIRTZ | SHOSHO | AICO LIND & HOOM


Ik ben altijd op zoek naar nieuwe opdrachtgevers. Ik merk dat er steeds meer bedrijven zijn die graag een allround creatief in huis willen hebben voor 1 of 2 dagen in de week voor een bepaalde periode om een intern communicatie vraagstuk of uitdaging op te lossen. Freelance klussen zijn altijd welkom. Voor uwe informatie ben ik gemiddeld 3 dagen in de 7 dagen beschikbaar voor klussen. Voor logo & huisstijlontwikkeling werk ik het liefst op eigen locatie, ik merk dat dit beter werkt.

 

In de weekenden werk ik ook gewoon door, 24/7 en ik reken ook geen belachelijke weekendtarieven.

 

Over mijn tarieven valt altijd te praten, en in sommige gevallen werk ik met een staffelkorting voor klussen van minimaal 2 maanden.

 

Meest voorkomende klus:

LOGO ONTWERP

  • Vrijdag: briefing en eerste schetsen
  • Zaterdag: feedback verwerken
  • Zondag: finetuning
  • Maandag: alles gereed in PDF/PNG presentatie

Ik ga dit jaar de boys van de Chicken Bar & The Eggstore in Haarlem helpen met hun communicatieve huishouden. Een soort van huisstijl bewaking, ik zal verantwoordelijk zijn voor alle communicatie, denk aan online films voor social tot aan het ontwerp van dé smakelijke menukaart.


Ik volg nu al een tijdje dé Kunstenaar Guy Olivier. Ik leg zijn werk en leven vast op film en maak vaak de mooiste momenten met hem mee. Laatst gingen we naar Venetië omdat hij zijn hoofd moest legen en ik ging natuurlijk mee.

 

Ik heb trouwens daar nog een mooie andere film-klus gekregen, ik vertrek eind september weer ff die kant op om wat locaties te bekijken.


Dit jaar mag ik weer de Bouwen met Staal prijs vormgeven.
Deze prijs verdeelt prijzen over verschillende categorieën bijvoorbeeld het mooiste gebouw van Nederland. Twee jaar geleden viel het Station in Rotterdam in de prijzen en voor dit jaar weet ik wie de volgende winnaar wordt. ;-) Het is dé prijs voor architecten en bouwbedrijven die veel met staal werken. Het is een eer dat ik weer voor deze mooie organisatie deze bijzondere dag mag vormgeven. opdracht: film, animatie en overige.


De NYCDesign festival was een bezoek zeker waard, het was vooral ook erg leuk om te zien dat de Nederlanders goed bezig zijn, en onze zuiderburen trouwens ook. Het grafische werk viel niet tegen maar misschien waren mijn ogen al te veel verwend met ander werk wat ik al kende. Op t gebied van product design heb ik wel bizar mooi en maf werk gezien, het was vaak een combinatie van vele uren handwerk tezamen met high-tech software. Volgend jaar ga ik zeker weer.


Soms heb je zo'n idee dat je denkt dat je goud in handen hebt! Ik dacht samen met mijn vrienden van ASK GUUS deze handige en veilige Selfie-stick. De oude selfie-sticks worden verbannen omdat het niet veilig zou zijn. Problem Solved! De Hema heeft als eerste de proef op de som genomen en heeft de Stick tijdens Koningsdag verkocht. Ik heb trouwens nog geen goud gezien.


JWT retail vroeg of ik samen met een tof team van mensen de volledige inrichting van de plusmarkt te ontwerpen. En dan gaat het vooral om the look & feel en communicatie. Super mooie klus en ben JWT erg dankbaar. Thnx!


Ik mag HOOM helpen met het aanleggen van een nieuwe huisstijl en communicatie platform, dit doe ik met een goed team van freelancers uitéénlopend van project managers, DTP, copy en programmeerders en ontwikkelaars. Ikzelf ben 1 dag bij HOOM op het kantoor en zal op afstand mijn 2 do list afvinken. 

 

Hoom bestaat uit een klein hecht team van 25 man met een gezamenlijke ambitie: zo veel mogelijk huizen energiezuinig maken. Vanuit ons pand aan de NDSM-straat in Amsterdam-Noord trekken we continu het land in om dit samen met lokale initiatieven, bewoners en uitvoerende bedrijven te realiseren.


Cheel is bezig met een bijzonder project voor Samsung en al het bijzondere heeft gelukkig ook weer een nieuw campagnelogo nodig. En ik ben weer bijzonder gelukkig dat ik weer de eer hebt, dankzij Taco & Huib. Rock on! Binnenkort meer nieuws over deze campagne.


Ja Jezus heeft gebeld!.. En deze lieve jongen wil een nieuw logo!... Geloof het of niet maar er landt binnenkort weer een nieuwe religie op onze aarde en je raad het al, ook zij hebben een nieuw logo nodig. De voorstellen liggen bij hem op het bureau en ik hoop dat ik binnenkort aan de wereld zijn nieuwe logo mag presenteren!


2 a 3x per jaar reis naar de verschillende Design-weeks all over the world, heb nu Beijing en New York gehad en binnenkort London. Het is altijd leuk en goed om te weten wat er namelijk echt gebeurd binnen het vak, je kan alle blogs en websites rondstruinen op zoek naar mooi werk maar om de mensen te horen en te zien wie echt achter het werk zit ontmoeten is vele male beter.